Tips om een kleine badkamer effectief in te richten

We kennen het allemaal: verhuisd naar onze eerste echte woning of een nieuw appartement in een grote stad. Allemaal superleuk natuurlijk, maar vaak zien we dat dit soort woningen een kleine badkamer hebben. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn, met deze tips richt jij je badkamer zo praktisch mogelijk in.

Zo ga je de uitdaging aan

Het inrichten van een kleine badkamer vergt best wat creativiteit. Én handige opberg meubels. Allereerst is het belangrijk om te weten waar een badkamer voor jou aan moet voldoen. Is de douche voor jou het belangrijkste, of hecht jij meer waarde aan een grotere wastafel? Misschien droom je stiekem wel van een bad. Bespreek dit natuurlijk met je partner of huisgenoten en ga dan pas kijken naar de opties.

Welke opties heb je?

Nu je precies weet wat je wilt is het tijd om verder te kijken naar andere opties. Kijk eens goed naar de ruimte die je hebt. Kan deze ruimte eventueel vergroot worden? Of misschien wel verhoogd? Misschien kan er een extra raam bij of een dakraam? Wellicht kun je hier een professional voor inhuren of een expert om advies vragen.

Wat kan je doen om meer ruimte te creëren?

Ruimte is vaak een illusie. En met de juiste tips en tricks kun je best wel wat voor elkaar krijgen. Onze eerste tip is een spiegelwand. Probeer eigenlijk van een hele wand, of een groot deel hiervan een spiegel te maken. Zo creëer je direct de illusie van ruimte in jouw badkamer. Daarnaast speelt licht ook keen grote rol, door het gebruik van lichtere kleuren oogt de ruimte ook groter. Lichte kleuren betekent niet alleen de kleur van de verf, maar ook de kleuren van de tegels op de vloer, de tegels op de wanden, het materiaal van de kasten etc. Overal kan gebruik gemaakt worden van lichte kleuren.

Kijk voor tips eens op de website van Grando, daar vind je badkamers in alle soorten en maten.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*