Op zoek naar schapenvachten? Je kunt een schapenvacht voor veel verschillende doeleinden gebruiken, maar het gebruiken voor in het interieur is ver uit de bekendste. Er zij veel verschillende soorten schapenvachten te koop. Vaak willen mensen een diervriendelijke schapenvacht, maar hoe wordt een schapenvacht op een diervriendelijke manier gemaakt? In dit blog lees je daar meer over.

Verschillende rassen

Er zijn veel verschillende soorten schapen en dus rassen op de wereld. Doordat er rassen zijn, zijn er verschillende kleuren en texturen beschikbaar. De rassen die veel gebruikt worden zijn; Albaanse schapenvachten van het Ruda schapenras die voornamelijk leven in Kroätie en Albanië, Tibetaanse schapenvachten van het Tibetaanse Argali schapenras, die leeft op het Tibetaans plateau en de Himalaya en Zweedse schapenvachten zoals de vacht van het Gutefår schaap en het Gotlandpelsschaap. Er zijn dus veel verschillende rassen en dus soorten, maar dit zijn ze absoluut niet allemaal. Nederland heeft bijvoorbeeld ook een eigen ras, zo heb je Texelse schapen.

Wanneer is het een diervriendelijke vacht?

Er zijn verschillende manieren om top schapenvachten te maken en te kopen. Veel mensen vinden het wel belangrijk dat zo’n vacht diervriendelijk is. Er zijn twee soorten die je vaak hoort, zo kan het zo zijn dat de schapenvacht een restproduct is van de slacht. Sommige boeren houden namelijk schapen voor het vlees, melk en de wol. Als het dier geslacht wordt is de huid over en daarom in dit geval dus een restproduct. De andere manier is totaal anders, zo kan een schapenvacht ook van alleen de wol gemaakt worden. De schapen elk jaar een keer geschoren en wat er dan overblijft is puur alleen wol en van die wol kunnen er dan vachten gemaakt worden. Dit gebeurt vaak volgens hele oude tradities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *