Vaak vergeet men de badkamer, wat tot het resultaat leidt dat het huis is vernieuwd alles erop en eraan, maar de badkamer zeer verouderd is. Een badkamer is na een aantal jaar wel aan vervanging toe, afhankelijk van wat voor badkamer je hebt kan je beslissen wat er precies vervangen moet worden. Waar moet je aan denken bij een badkamerrenovatie, dat en nog veel meer lees je in dit artikel. Zo heb je minder twijfels en hak je sneller de knoop door met een beslissing te nemen. 

Het ventilatiesysteem

Vooral in de badkamer is een goed ventilatiesysteem een van de belangrijkste dingen, maar desondanks wordt die nog steeds te vaak vergeten. De badkamer is de ruimte in de woning waar de meeste vocht in ontstaat, het is dan ook belangrijk dat die vocht kan worden afgevoerd, hierdoor gaat de badkamer ook langer mee en hoef je niet iedere 5 jaar je hele badkamer te vernieuwen. Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen, zoals een simpele buisventilator of een buisventilator met timer. In beiden gevallen wordt het vocht via de buis naar buiten afgevoerd, bij de ene moet je hem aanzetten en bij de ander kan je hem vooraf instellen dat die bepaalde tijden aangaat. 

Bekijk de badkamer vanuit een objectief ooghoek

Het is niet altijd nodig om de gehele badkamer te vervangen, kijk daarom objectief naar de badkamer om te zien wat echt aan vervanging toe is. Het kan namelijk zo zijn dat het meubilair wel aan vervanging toe is maar de tegels op de muur en de grond nog niet of andersom. Soms kan je er ook voor kiezen om wel alles in een keer te vervangen omdat dat beter uitkomt of om wat voor reden dan ook. Zorg er wel voor dat het een weloverwogen beslissing is geweest. 

Zelf aan de slag

Het is niet altijd nodig om een vakman in te huren voor een badkamer renovatie, sommige dingen kan je zelf namelijk ook of heb je in je omgeving iemand die er ervaring mee heeft. Wanneer je zelf ook veel kan doen kan je namelijk zo goedkoop mogelijk je badkamer renoveren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *