Bescherm je kostbaarheden met een inbraakwerende kluis

etk-6

Inbraakwerende kluizen zijn erg handig om je kostbare eigendommen te beschermen tegen diefstal. Met een inbraakwerende kluis zorg je er voor dat een inbreker met lege handen weer vertrekt. Inbraakwerende kluizen zijn zo gemaakt dat het openbreken van de kluis wordt vertraagd zodat de inhoud wordt beschermd. Belangrijk is dus om te beseffen dat iedere kluis te kraken is, maar in hoeverre een kluis inbraakwerend is wordt bepaald door diverse factoren. Dit ligt bijvoorbeeld aan de bouw van de kluis, de bevestiging maar ook het slot. De indicatie waardeberging geeft aan hoe goed een kluis op deze factoren scoort.

Indicatie waardeberging

De indicatie waardeberging geeft aan hoe inbraakwerend een kluis is, des te hoger het bedrag des te beter beschermd tegen inbraken. Het bedrag geeft aan hoeveel contant geld wordt gedekt door de verzekering wanneer dit in de kluis opgeborgen ligt. Informeer wel eerst even bij de verzekeringsmaatschappij of zij akkoord gaan met de waardeberging van de inbraakwerende kluis, dit kan namelijk aan diverse omgevingsfactoren liggen.

Type slot

Bij inbraakwerende kluizen kan je kiezen tussen een sleutelslot of een elektronisch cijferslot. Bij een codeslot kan je zelf een code instellen en deze code eventueel aan meerdere personen geven (bij bedrijfsmatig gebruik). Een kluissleutel werkt natuurlijk ook altijd goed en hiermee hoef je geen code te onthouden.

Brand- én inbraakwerende kluizen

Er zijn ook kluizen die zowel inbraakwerend als brandwerend zijn. Deze beschermen je eigendommen tegen het openbreken door inbrekers maar ook tegen brand. Branden kunnen oplopen tot 600 à 800 graden Celsius, het is daarom van belang om voor een kluis te kiezen die getest is op brandwerendheid.

Voor wat voor inbraakwerende kluis je ook kiest, wacht niet langer en wees inbrekers te slim af!