De vele voordelen van plisségordijnen

Bent u op zoek naar een nieuwe vorm van zonwering, dan hoeft u niet verder te kijken dan plisségordijnen. Dit zijn gordijnen die uit twee lagen stof bestaan die strak worden opgevouwen op een zigzag manier. Als u naar de zijkant van de gordijnen kijkt, dan ziet u daar een honingraatstructuur. Plisségordijnen zijn te vergelijken met rolgordijnen en vouwgordijnen, maar de bediening is anders. Hier leest u over de vele voordelen van plisségordijnen en de reden waarom dit voor u een ideale soort zonwering is. 

Voordeel 1: plisségordijnen bedient u met de top down bottom up functie

Waarschijnlijk het grootste voordeel van het plisségordijn is dat u ze op twee plekken kunt openen en sluiten. U kunt de top naar beneden en naar boven bewegen en de onderkant ook. Dat heeft als voordeel dat u exact met het gordijn kunt doen wat u wilt. U kunt een laagstaande zon die naar binnen schijnt erg precies blokkeren terwijl u zelf nog wel naar buiten kunt kijken. Ook kunt u voor privacy zorgen zonder dat daarvoor het hele gordijn dicht moet. De bediening gaat met een koord of een hendel en deze is bijzonder gemakkelijk. Met een plisségordijn plaatst u uw zonwering exact waar het nodig is op dat moment.

Voordeel 2: een plisségordijn isoleert

Plisségordijnen bestaan uit twee stukken stof met daartussen lucht. De gordijnen worden strak opgevouwen en zijn ze uitgevouwen dan ziet u aan de binnenkant een honingraadstructuur. Deze structuur zorgt voor kamers gevuld met lucht en dat werkt als een isolator. U ziet de honingraadstructuur overigens alleen als u tegen de zijkant van uw gordijn aan kijkt. Tijdens de zomer houden plisségordijnen uw woning dus heerlijk koel en tijdens de winter zorgen ze ervoor dat de warmte uit uw woning niet naar buiten kan. U zal er zelfs een klein beetje geld door besparen op uw energierekening.

Voordeel 3: er is een plisségordijn voor elk raam

Plisségordijnen zijn bijzonder breed inzetbaar. Omdat ze licht van gewicht zijn kunnen ze zelfs voor de grootste ramen geplaatst worden. Ramen met afwijkende vormen (rond, driehoekig, enzovoorts) zijn voor het plisségordijn ook geen probleem. Ook ramen met maten die afwijken van de standaard kunnen gewoon voorzien worden van een plisségordijn. Het gordijn draait mee met het raam, waardoor u ze ook in bewegende raamdelen kunt bevestigen. U doet de montage overigens erg gemakkelijk zelf en dat voor houten, kunststof en aluminium kozijnen.

Plisségordijnen van Doe Het Budget voor íeder raam!

Voordeel 4: er is een plisségordijn voor elke kamer

Een ander groot voordeel van plisségordijnen is dat ze in elke kamer in huis kunnen worden toegepast. Controleer of het materiaal vochtafstotend is, maar in de meeste gevallen zijn ze prima geschikt voor vochtige ruimtes zoals de keuken, de badkamer en de douche. Kies voor een plisségordijn met een verduisterende stofsoort en deze wordt ideaal voor een babykamer, een slaapkamer, een game kamer of een andere kamer waar het belangrijk is dat het donker wordt. De lichtdoorlatende stoffen zijn juist perfect voor woonkamers. U kunt de zonnestralen blokkeren en inkijk tegengaan, maar tegelijkertijd zal uw kamer niet verduisteren. Plisségordijnen passen ook eigenlijk in elk interieur, zijn in een verscheidenheid aan kleuren te krijgen en dus exact aan te passen op de ruimte waarin u deze wilt plaatsen.

Voordeel 5: plisségordijnen zijn onderhoudsarm

U hoeft plisségordijnen niet vaak te onderhouden. Als u ze af en toe even schoonveegt met een zachte droge borstel, dan blijven ze mooi stofvrij. Is er een vlek ontstaan, dan kunt u deze proberen te verwijderen met een vochtige doek. Is dat niet voldoende dan kunt u de plisségordijnen zelfs in een lauw bad proberen schoon te maken. Naderhand hangt u ze uitgevouwen op totdat ze droog zijn. U krijgt ze weer in vorm door de plisségordijnen helemaal op te vouwen en zo een dag te laten hangen. U hoeft uw plisségordijn niet te wassen als er geen vlekken zijn ontstaan. 

Voordeel 6: gemakkelijke montage

Een laatste belangrijk voordeel van plisségordijnen is dat u ze gemakkelijk zelf monteert. U hoeft dus geen extra geld uit te geven aan een monteur, omdat er duidelijke instructies gegeven worden. Er zijn zelfs plisségordijnen die op het glas aangebracht kunnen worden. Binnen een paar minuten na ontvangst maakt u al gebruik van uw nieuwe plisségordijnen.

Enkele aandachtspunten

Deze voordelen spreken voor zich, maar er zijn ook enkele aandachtspunten om rekening mee te houden als u plisségordijnen aan wilt schaffen.

  • Kies altijd voor gordijnen van een goed merk en van goede kwaliteit. Zij zullen u de beste gebruiksaanwijzingen geven en de beste garantieregelingen. Door wat meer uit te geven aan een kwalitatief plisségordijn heeft u er veel langer plezier van.
  • Als u uw plisségordijn in een webwinkel koopt, dan zal u hier veel geld op besparen. Het is echter ook zo dat u dan een product aanschaft dat u nog nooit heeft gezien. Ga daarom naar de showroom van de webwinkel, bekijk de producten zelf, probeer ze uit en u ziet snel of het gordijn aan uw eisen voldoet.
  • Het opmeten voor uw plisségordijnen kunt u prima zelf. Maar het is wel belangrijk dat u dit goed doet. De gordijnen kunnen in elk raam worden opgehangen, maar als u het opmeten niet goed doet dan zullen ze niet goed passen. Vraag u dan direct af of u uw gordijnen in- of op het kozijn wilt bevestigen.

Koop uw plisségordijnen gemakkelijk online

Omdat het plisségordijn zelf te monteren is en omdat u ook zelf de maten op kunt nemen is dit een product dat ideaal is om online aan te schaffen. U bespaart dan veel geld. Let altijd even op de retourneervoorwaarden voordat u online gaat kopen. Daarna heeft u niet te maken met openingstijden, zijn er geen rijen bij de kassa, kunt u uw producten aanschaffen vanuit uw luie stoel en hoeft u niet op zoek naar een parkeerplaats. Het plisségordijn is een vorm van raamdecoratie met vele voordelen. Waar u ook zonwering nodig heeft, er is een plisségordijn dat past. Kies een kleur, een bediening en een leverancier en u zit ook snel beschut binnen. Koop vandaag nog!