Gu10 LED lampen bieden je veel voordelen. In de eerste plaats zijn deze lampen veel energiezuiniger dan de traditionele halogeen lampen. Daarnaast is de levensduur van een gu10 LED lamp vele malen langer dan die van een halogeen lamp. Ook geeft zo’n lamp geen stralingswarmte af waardoor er geen energie verloren gaat. Gu10 geeft het soort fitting aan. Dit is een veel voorkomende fitting die in de volksmond ook wel de bajonetfitting genoemd wordt. Voorheen werd dit soort fitting voornamelijk gebruikt bij halogeen spots, maar tegenwoordig wordt deze fitting ook vaak gebruikt bij led spots.

Gu10 LED voor led spots


Led spots kunnen voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Dit geldt voor zowel toepassingen binnenshuis als voor toepassingen buitenshuis. Hierbij kun je onder andere denken aan verlichting in je badkamer of keuken of verlichting onder je overkapping. In de meeste spots van tegenwoordig kun je een gu10 LED spot draaien. Het is zelfs mogelijk om gu10 LED spots te kopen die je kunt dimmen. Dit zodat je altijd de verlichtingssterkte van de spots zelf in kunt stellen.

Het is belangrijk om te weten dat je niet zomaar in iedere spot een gu10 LED lamp kunt stoppen. Soms heb je hiervoor een aparte transformator nodig. Wanneer je hierover meer wilt weten, is het slim om advies te vragen aan een verlichtingsexpert. Hij of zij kan je alles vertellen over hoe jij het beste een gu10 LED lamp kunt gebruiken. Ook is zo’n lamp verkrijgbaar in verschillende wattages. Hierbij is het belangrijk dat je niet kiest voor een lamp met een te hoog wattage. De verlichting in je badkamer of keuken moet immers wel sfeervol blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *