Fruitbomen voor binnen zijn zowel mooie als praktische kamerplanten, als je hun verzorging onder de knie kunt krijgen. Dat iets kan een limoen plant – als je de zorg onder de knie kunt krijgen. Limoensap is erg gezond en de bladeren worden ook in de keuken gebruikt, vooral in Aziatische en Midden-Amerikaanse gerechten.

Citrusbomen kunnen binnenshuis worden gekweekt in potten en containers. De bomen worden op de gewenste maat worden bijgesneden of kunnen als dwergvariëteiten worden gekweekt, die de grootte van een bonsaiboom kunnen hebben en zelfs in de vensterbank passen.

Een exotische vrucht binnenshuis kweken

Limoenen in Nederland? Dit idee is niet zo vergezocht als je overweegt bepaalde citrusplanten binnen te kweken. De bloemen en vruchten kunnen geurig en aantrekkelijk zijn. De planten blijven altijd groen en uit de witte bloemen groeien vruchten die geconsumeerd kunnen worden. Alle citrusvruchten zijn hongerige planten en hebben goede voeding nodig. Speciale citrusvoedingen zijn een goede keuze en zijn verkrijgbaar bij de kweker die de limoen plant verkoopt.

De meeste citrusvariëteiten die commercieel in warme klimaten worden gekweekt, zijn te groot om binnenshuis te worden gekweekt. Maar er zijn veel kleine of dwergvariëteiten die goed kunnen groeien als potplanten. Zelfs in onze koude winters.

Het kweken van een limoen plant is niet moeilijk, hoewel ze ook wordt aangekocht als een mooie kamerplant te beschouwen die als bonus fruit kan produceren.

Limoen kooptips

Koop je fruitbomen of -planten bij een gerenommeerde teler om een ​​kwaliteitsvolle, duurzame plant te garanderen. Bijna elke citrusplant heeft een mini- of dwergversie en is ideaal om binnen of op je terras te kweken.

Zet uw de limoen plant waar minstens 6 uur direct zonlicht per dag valt. Het is ideaal om het citrusboompje buiten naar het terras te verplaatsen voor de zomer. Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar niet drassig. Voortdurend natte grond kan wortelrot veroorzaken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *