Ben je er over uit wat voor type vloer je wilt? Dan ben je er nog niet. Voor de sfeer in je woning is de kleur van de vloer namelijk minstens zo belangrijk als het type vloer, of je nu een klassieke houten vloer, chique keramische vloer of tapijt hebt. Bovendien hebben lichte vloeren een heel ander effect op je woning dan donkere vloeren. Maar hoe kies je dan een geschikte kleur vloer? Lees snel verder.

Vergroot of verklein de ruimte

Jouw mooie PVC vloer, vloer met vloertegel 80×80 of laminaat heeft wel degelijk invloed op de ruimte waarin deze ligt. Dit is echter ook afhankelijk van de kleur van de vloer. Donkere kleuren zorgen er al gauw voor dat de kamer wat knusser lijkt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij donkergrijs PVC, zwart tapijt of donkerbruin laminaat. Wil je de ruimte groter doen lijken, dan kun je dus het beste voor lichtere vloersoorten gaan. Denk bijvoorbeeld aan een beige vinyl vloer of wit parket.

Welke kleuren zie je in de rest van het interieur?

Om ervoor te zorgen dat alles mooi één geheel wordt, kun je het beste de vloer laten matchen met de kleuren in de rest van het interieur. Je hoeft daarbij niet voor dezelfde kleuren te gaan, maar zorg er in ieder geval voor dat er een natuurlijk contrast ontstaat. Beschik je over veel meubels en decoratie in felle kleuren? Dan is het wellicht beter om voor een neutrale kleur vloer te gaan, zoals wit of beige. Zo voorkom je dat het geheel te druk wordt en creëer je harmonie in je interieur.

Wat is jouw persoonlijke smaak?

Uiteraard gaat het er ook om wat jij mooi vindt. Houd je van uitgesproken meubels en kleuren, ga dan gerust voor een wat opvallende kleur vloer. Luister hierbij vooral naar je eigen intuïtie, het is immers jouw huis! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *