Als je iets wilt lijmen wil je dat het blijft zitten. Daarom kiezen veel mensen voor secondelijm. Natuurlijk, secondelijm is erg sterk, maar bijna in alle gevallen is glaslijm de betere oplossing.

Dit komt omdat glaslijm op meerdere vlakken beter is dan secondelijm. Zo blijft de lijm flexibel. Wanneer je iets lijmt met secondenlijm en je buigt het, breekt de lijm en kun je het opnieuw lijmen. Verder blijft glaslijm goed bij -40 graden Celsius en tot 100 graden Celsius. Ook is een groot voordeel dat glaslijm niet uithardt tijdens het aanbrengen als je het op een goede manier doet. Glaslijm is ook zeer transparant, zo transparant zelfs dat het gebruikt kan worden om smartphones te repareren.

Er is wel een nadeel aan glaslijm. Glaslijm hard alleen uit als het wordt blootgesteld aan Uv-licht.  Niet iedereen beschikt over Uv-licht omdat je dit bijna nooit nodig hebt, je kunt het ook onder de felle zon houden maar die is er ook niet altijd. Daarnaast kost glaslijm ook meer dan secondelijm. Je kunt dus geen materialen aan elkaar lijmen die geen Uv-licht doorlaten. Dan kan de lijm niet uitharden. Je kunt glaslijm wel gebruiken voor bijvoorbeeld glas, kristal, plexiglas, rookglas en lexaan. Het is dus lijm voor glas, je kunt de lijm gebruiken om glas op glas te lijmen.

Het gebruik van glaslijm.

Je begint met het schoonmaken van de materialen die je wilt gaan lijmen. Dit moet je niet met wasbenzine, terpentine of ammoniak doen. Dit komt omdat deze middelen een vettige laag achterlaten waardoor de lijm niet optimaal kan werken. Hoe schoner de oppervlakken, hoe groter de kans dat het resultaat helemaal transparant is.

Hierna ga je de materialen lijmen. Het voordeel is dat glaslijm niet uithardt zonder Uv-licht. Hierdoor kun je passen en meten totdat de materialen perfect op elkaar zitten. Zorg dat je tijdens het proces handschoentjes draagt om te voorkomen dat je met je vingers het oppervlak aanraakt en zo een vet laagje creëert. Je controleert nog een keer of de materialen perfect op elkaar zitten. Vervolgens kunt u met Uv-licht de lijm hard laten worden. Dit kan tot 5 minuten duren, dit hangt af wat voor Uv-licht je gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *