zuurstof meten in huis


Als er onvoldoende zuurstof meten in huis is heb je een verstoord binnenklimaat. Dit kan door veel verschillende factoren komen. De meest voorkomende zijn een te droge lucht, een te koude lucht of een te warme lucht. Het is belangrijk dat je binnenklimaat in balans blijft, aangezien te weinig zuurstof kan zorgen voor veel verschillende kwaaltjes. Aan de symptomen die je van te weinig zuurstof kunt krijgen kun je erachter komen of er daadwerkelijk te weinig zuurstof in huis is. Ben je er niet zeker van? Dan zal je je zuurstof moeten meten in huis.

zuurstof meten in huis

 Hoofdpijn


Hoofdpijn is het meest voorkomende symptoom waar mensen last van krijgen bij een tekort aan zuurstof in huis. Het menselijk lichaam en vooral ook de hersenen hebben genoeg zuurstof nodig om optimaal te functioneren. Als je lang in een ruimte bent met te weinig zuurstof kan het dus voorkomen dat je hoofdpijn krijgt. Het beste wat je op zo’n moment kunt doen is de ruimte goed ventileren door een raam of deur open te zetten. Ook kun je even naar buiten gaan om een frisse neus en een zuurstof boost te halen. De hoofdpijn zal dan vanzelf weer verdwijnen.

 Verkoudheid die maar niet weg gaat


Een ander symptoom die mensen kunnen ontwikkelen bij gebrek aan zuurstof in huis is aanhoudende verkoudheid. Aanhoudende verkoudheid is, zoals de naam al zegt, een verkoudheid die maar niet weg wilt gaan. De verkoudheid kan komen, omdat je erg lang op 1 plek bent. Als je bijvoorbeeld erg lang in 1 kamer werkt of in huis verblijft. Daarom is het goed om, ook als je verkouden bent, af en toe naar buiten te gaan. Ben je ziek en heb je een paar dagen in bed gelegen? Ventileer die ruimte dan goed en verschoon alle lakens en hoezen.

 Allergieën


Veel mensen hebben last van allergieën. Huisstofmijt is daar bijvoorbeeld 1 van. Door weinig zuurstof in huis en een hoge luchtvochtigheid krijg je hier meer last van. Goede ventilatie is belangrijk. Zet dus raampjes open als je hier last van hebt.

 Meten is weten

Ben je bang dat je te weinig zuurstof hebt in huis? Dan is de beste optie om zuurstof te meten in huis. Hierdoor weet je meteen of er te weinig zuurstof is en of je er wat aan moet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *