Wie had nu gedacht dat we alweer bijna een jaar thuis aan het werk zijn? Niemand toch? Je hebt bijna een jaar geleden je spullen opgehaald van kantoor en zo lang op een tafeltje in je slaapkamer neergezet of misschien zelfs wel op de keukentafel. Maar het einde van het thuiswerken is nog niet in zicht. Sterker nog, steeds meer bedrijven komen er achter dat thuiswerken net zo productief is als het werken op kantoor. Misschien zelfs nog wel productiever. En dus wordt het nu echt een keer tijd om een goede thuiswerkplek voor jezelf in te richten. Dit kun je doen door een aparte kamer in te richten als je die luxe hebt, maar anders werkt het plaatsen van een kamerscherm in je slaapkamer ook. Als je maar niet altijd meer uitkijkt op je werk.

Welke meubels heb je nodig om je thuiswerkplek in te richten?

Om te beginnen een bureau. Het liefst een bureau dat in hoogte verstelbaar is en waar je voldoende ruimte op hebt om je monitoren, je laptop én je aantekeningen op te plaatsen. En dus is een hoekbureau wel een goed idee. Je hebt met een hoekbureau riant de ruimte om je spullen op te bergen. Kies je er ook nog een fijn ladekastje bij? Dan heb je het helemaal goed voor elkaar. Oké, dus je bureau heb je gevonden, denk je. Maar dan komt de keuze uit alle verschillende opties. Een hoekbureau kan heel strak zijn, maar ook iets meer speels. Kies het hoekbureau dat bij de rest van je inrichting past.

Een hoekbureau is nogal een obstakel

Oké, een hoekbureau is wat groter dan een regulier bureau. Maar het grote voordeel is en blijft natuurlijk dat je er veel meer spullen op kwijt kan. Zo voorkom je stapeltjes papieren die door je hele huis zwerven. Je houdt, juist door dat hoekbureau meer ruimte over in de rest van je huis. Je hebt dan één vaste werkplek waar alles zijn vaste plekje heeft en waar je alles weer gemakkelijk terug kunt vinden.

Waar moet je nog meer aan denken?

Een goede bureaustoel is essentieel. Misschien werk je al een jaar vanaf je keukenstoel en vind je dat best goed gaan, toch kan er niets tippen aan een echt goede bureaustoel. Zo'n stoel is aan alle kanten instelbaar voor de meest ideale zit. Zo voorkom je dat je spierpijn krijgt van het zitten. Ook voorkom je rug- en nekklachten en hoofdpijn als je een goede bureaustoel hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *