Interieurtips, zo geef je je huis een metamorfose

Zo eens in de zoveel tijd kan het geen kwaad om iets aan je interieur te doen. Vaak is een interieur al jaren niet veranderd en je begint een beetje in de sleur te raken van dit interieur. Je richt normaal gesproken een huis altijd zo functioneel mogelijk in, maar soms ben je gewoonweg even toe aan compleet iets anders. Gelukkig kun je erg gemakkelijk jouw huis een metamorfose geven. De makkelijkste optie is om bijvoorbeeld eens te gaan schuiven met een aantal meubels. Gewoonweg alleen al de indeling hiervan veranderen zorgt ervoor dat jouw huis een compleet nieuw uiterlijk krijgt. Het mooie aan deze optie is ook nog eens dat het jou helemaal niks kost. Toch kan het soms ook geen kwaad om een aantal nieuwe meubelen te kopen of een paar accessoires toe te voegen. Vaak zijn het de toevoegingen van accessoires die jouw huis weer net even een andere look geven. Benieuwd naar meer tips?

Verlichting

Een groot gedeelte van de sfeer van een huis wordt bepaald door verlichting en belichting. Eet je bijvoorbeeld al jaren onder een TL balk, dan zie je in ieder geval enorm goed wat je nou precies eet, maar sfeervol is het niet echt. Herken jij je hierin? Overweeg dan eens een led strip. Ledstrips zijn gemakkelijk te plaatsen en zijn ook nog eens enorm flexibel en voor vele toepassingen in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting onder de trap, achter de tv, achter de bank of in de badkamer. Je zult zien jouw huis krijgt een compleet andere sfeer en je zult je weer wanen alsof je net nieuw in je huis bent komen wonen.

Accessoires

De tweede tip om jouw huis een metamorfose te geven is door gebruik te maken van accessoires. Fleur bijvoorbeeld je bank op met een aantal vrolijke en kleurrijke kussens. Koop een aantal kussenslopen en wissel deze twee maandelijks of half jaarlijks af. Eens in de zoveel tijd heb je net weer wat anders in je huiskamer en kom je met recht uit de sleur. Daarnaast doen planten en bloemen het ook altijd goed om wat verfrissing in huis te brengen. Planten zorgen niet alleen voor meer zuurfstof in huis, maar zijn ook nog eens met recht stijlvolle items. Het is daarnaast ook nog eens de kunst om de planten in leven te houden, dus je hebt gelijk een uitdaging erbij. Uiteindelijk zal iedereen jaloers zijn op deze planten, want vaak lukt het hen niet om deze in leven te houden!