Wat is het eerste waar je aan denkt als je denkt aan je tuin? (behalve dan, je tuin, uiteraard) Denk je aan de fijne zomeravonden onder de overkappingen, of lekker marshmallows roosteren bij een vuurtje? Of denk je vooral aan onderhoud, en nooit echt buiten kunnen zitten omdat er altijd wel iets mis is. Als je bij de tweede categorie mensen hoort, voor wie hun tuin momenteel meer een last is dan iets fijns, dan is deze blog voor jou. Want hoe verander je nu elke tuin in een echt paradijsje onder de zon?

De perfecte vibe

Het eerste om over na te denken is: welk thema wil je? En wil je überhaupt een thema? Voordat je gaat kijken naar die mooie houten regisseursstoel of een tafelkleed op maat, is het slim om na te denken over wat voor geheel je wilt. Vaak, als je individuele dingen die je mooi vindt kiest voor je tuin, komt het er alsnog enigszins rommelig uit te zien. Er is van tevoren geen eenheid, en dus ook niet achteraf. Dus, wat is je visie voor jouw tuin? Wees vooral niet bang om overal inspiratie op te doen. Pinterest, series, films, bij vrienden! Wat vindt je mooi en waar ontspan je van?

Al die opties!

Een paar voorbeelden om je inspiratie aan te wakkeren is wellicht fijn. Je hebt allereerst de moderne tuin. Dit is een breed thema, maar de moderne tuin draait eigenlijk vooral om strakke lijnen en weinig onderhoud. Vaak worden er grote, donkere tegels gebruikt, en staan de planten in specifieke gebieden van de tuin. Ook heb je in moderne tuinen vaak een artistiek gebruik van water, en veel kunst. Hier kan je ook fijn eventuele technologie, zoals een uitschuifbare luifel of hittelampen, integreren, omdat het al bij de vibe van je tuin past. Aan de andere kant van dit spectrum heb je dan weer de romantische tuin, die draait om symmetrie en zachtheid. Hier wordt vaak veel gebruik gemaakt van klassieke kunst, mooie zitstelletjes om thee in te drinken. Symmetrische heggen (soms met gekke vormen) en wilde planten, zoals lavendel en rozenstruiken. Dan, als laatste voorbeeld, heb je ook nog de Mediterrane tuin. Dit type tuin draait vooral om gezelligheid en vrolijkheid. Het maakt dan ook vooral gebruik van kleurrijke tegels, lampionnen en een exotische mix van planten, van lavendel tot cactus.

Dit waren slechts enkele voorbeelden van waar je je inspiratie vandaan kan gaan halen. Het belangrijkste is dat je onthoudt dat je tuin jouw plekje is, waar je mee kan doen wat je wilt. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *