Iedereen heeft handdoeken in huis, zo gebruik je een handdoek zowel in de keuken als in de badkamer vaak. Het is dan ook belangrijk dat je handdoeken van goede kwaliteit zijn, maar wel betaalbaar blijven. In dit artikel lees je hoe je goedkope handdoeken kan aanschaffen maar ook de kwaliteit waarborgen. 

Hoe behoud je de kwaliteit van je handdoeken?

Het is belangrijk dat je handdoeken van goede kwaliteit zijn, daardoor gaan ze langer mee en absorberen zij beter de vloeibare stoffen. Zorg ervoor dat je je handdoeken niet te heet wast en strijk ze niet. Vanwege de hitte nemen de handdoeken minder goed vocht op. Door je handdoeken op te rollen in plaats van op te vouwen gaan ze langer mee. Zorg ervoor dat je bij het wassen van de handdoeken alleen gebruik maakt van wasmiddel en niet van wasverzachter. Door het gebruik van wasverzachter gaat de kwaliteit achteruit. Tevens was altijd je handdoeken apart van overige spullen, zoals kleding en of beddengoed. Tot slot als je wil dat je handdoek zacht blijven hang ze dan niet op maar laat ze drogen in de droger. 

Hoe kies je de juiste kleur uit?

Vroeger kon je alleen handdoeken vinden in de klassieke en typische kleuren zwart, wit en eventueel grijs. Tegenwoordig zijn de handdoeken er in diverse kleuren beschikbaar, zoals rood, roze, taupe, oranje, blauw en zelfs groen. Het fijne aan al die kleuren is dat er voor ieder wat wils te vinden is en je de kleuren geheel kan afstemmen met een badkamer mat in dezelfde kleur en passend bij de meubels. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *