Is je badkamer aan vernieuwing toe? Steeds meer personen die badkamers renoveren of verbouwen kiezen voor duurzame badkamers. Door gebruik te maken van een duurzame badkamer kun je energiekosten besparen en bijdragen aan een beter milieu. Lees snel verder, want in dit artikel geef ik je een aantal goede tips hoe je dit kunt doen.

Schaf een douchekop die water bespaart aan

Gemiddeld doucht een persoon ongeveer negen minuten. Als je dit nagaat in liters gebruik je ongeveer zeventig liter warm water en dit is best wel een hoop. Om het waterverbruik te beperken kun je bijvoorbeeld kiezen voor een douchetijd, maar je kunt ook zuinige douchekop plaatsen. De waterbesparende douche kan tot 7,2 liter water per minuut produceren, wat beduidend minder is dan de normale douchekop. Bij deze waterbesparende douchekop hoef je echter niet in te leveren op comfort dankzij het intelligente gebruik van technologie die lucht aan het water toevoegt.

Liever in bad? Laat hem isoleren

Houd je niet zo van douchen en ga je liever in bad? Dan is het een mogelijkheid om je bad te laten isoleren. Misschien heb je nog nooit hiervan gehoord, maar het is zeker een goede mogelijkheid want hierdoor verbruik je minder energie. Een geïsoleerd bad houd het water goed vast. Hierdoor blijft het water langer aangenaam.

Waar kan ik een waterbesparende douche kopen?

Als je meer wil weten over een duurzamere badkamer of als je op zoek bent naar advies voor je eigen badkamer? Dan kun je terecht bij niebla.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *