Je hoort vaak deze termen: duurzame energie, groene energie, groener leven of iets dergelijks. Een duurzamer leven is in de loop der jaren steeds interessanter geworden. Soms weten mensen niet hoe het moet of wat betekent dat? Bespreek vervolgens kort wat duurzame energie is.

Groene energie

Het energieverbruik in Nederland neemt elk jaar toe en het positieve is dat het meeste duurzame energie is. Misschien wel relevant om even kort op deze belangrijke energiebronnen in te gaan.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zie je steeds vaker voorbijkomen.Vrijwel over de hele wereld.Je ziet ze vaak op daken of op grote velden.Maar zonnepanelen is dus een manier om milieuvriendelijke energie op te wekken.Deze zorgen natuurlijk voor de opwekking van zonneenergie.Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. In tegenstelling tot zonnepanelen, omdat zonnewarmte wordt omgezet in elektrische energie. De elektriciteit die door zonnepanelen wordt opgewekt, kan worden gebruikt als energiebron voor warmtepompen. Dat maakt verwarmen duurzamer.

Windturbines

Een andere mogelijkheid voor het opwekken van energie zijn windturbines, ook wel windturbines genoemd, die van nature windenergie opwekken. Ook in het hele land zie je ze regelmatig, vooral aan de kust waar veel wind staat. De wind zet de wieken van de molen in beweging. In de windmolen zit een grote dynamo die de draaiende beweging kan omzetten in elektriciteit. Er zijn meerdere windparken in Nederland, waaronder één in de Noordzee. Windturbines wekken op zee twee keer zoveel elektriciteit op als op het vasteland. Kijk bij Engie-Energie hoe zij jou hierbij kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *