Tegen je verlies kunnen

Laatst was ik samen met mijn broer een bordspel aan het spelen. We hebben in onze jeugd niet al te veel bordspellen gespeeld omdat hij slecht tegen zijn verlies kon. Het gebeurde heel vaak dat hij halverwege een potje Monopoly ontdekte dat hij aan het verliezen was en dan het complete bord omgooide. De stukken volgen door de ruimte en lande overal! Vaak als onze moeder weken later aan het stofzuigen was dan ratelde opeens een hotel via de slurf van de stofzuiger omhoog. Dit was echter een hele tijd geleden. Zowel mijn broer als ik zijn een stuk ouder nu. Hij is later ook meer zijn woede gaan leren beheersen als het op verliezen aankwam. We zijn als het ware volwassen geworden. 

Het schaakspel

Deze keer speelden we een potje schaak. Het eeuwenoude spel blijf ik iets geweldigs vinden. Je kan er zo goed in worden, maar zelfs als je er niet al te goed in bent blijft het leuk. De strijd van vandaag ging er heftig aan toe. Hoewel het zonnig weer was buiten mijn nieuwe appartement was de sfeer binnen om te snijden. Ik moest mijn mond stevig dicht houden. Hoewel mijn broer wel tegen zijn verlies kon, haatte hij het horen van geluid als hij bezig was met een schaakzet. Hij zette zijn loper vier vlakken diagonaal naar links. Ik keek hem aan en schoof mijn pion een zet naar voren. “Schaakmat” , riep ik triomfantelijk. Ik had de woorden nog niet uitgesproken of ik voel enkele schaakstukken met een noodgang langs mijn oor vliegen. Mijn broertje had mijn nieuwe glazen schaakspel met een krachtige zet omvergeduwd. Ik staarde hem vol ongeloof aan en voordat ik nog maar iets kon zeggen zei hij: “Sorry! Dit was een reflex, ik meende het niet!” Ik geloofde hem wel, maar zag dat een van mijn schaakstukken was gebroken. Ik tuurde naar het sneue paard waarvan het hoofd in de nog stoffige vensterbank lag. Samen met een teleurgestelde broer besloot ik de stukken bij elkaar te rapen en de schade te inspecteren. Wonder boven wonder bleek alles heel, op mijn paard na. Ik wist niet hoe ik de stukken aan elkaar moest krijgen zonder een zichtbare lijmlaag te creëren tussen de twee stukken. Mijn broer zag me bedenkelijk kijken en bood me een tube epoxy lijm aan. Ik smeerde het op een van de stukken, liet het tien minuten drogen en drukte toen het andere stuk erop. Het zag er direct uit als nieuw, alsof er niks gebeurd was! “Met zo’n tube mag je wel vaker langskomen” , zei ik grappend tegen mijn broer, die lachte. 

Epoxy is een ontzettend handig product en dit kun je dan ook gebruiken voor veel verschillende projecten. Expoxy kopen doe ik altijd bij Mr.Boat en ik zou je willen aanraden om daar zelf ook eens een kijkje te nemen!