Tips voor een duurzaam interieur

We willen het stiekem allemaal, maar weten niet hoe en waar te beginnen. We hebben het over een duurzaam interieur. Het heeft alles te maken met het gebruik van de juiste materialen. Wij geven een aantal tips bij het verduurzamen van jouw stulpje.

De vloer

Vloerkleden zijn de ideale manier om meer sfeer aan te brengen in een interieur. Een vloerkleed gemaakt van wol of hennep bijvoorbeeld geeft een ruimte zachtheid, warmte en comfort. Daarnaast helpt het ook tegen geluidwering! Natuurlijke materialen zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn veel vriendelijker dan synthetische.

Meubels en accessoires

Meubels zoals bijvoorbeeld een lounge bank zijn gemaakt van veel verschillende onderdelen en materialen. Zorg ervoor dat je altijd kiest voor meubilair dat eerlijk gemaakt is, van natuurlijke materialen en op een traditionele en milieubewuste manier. Decoratie zoals kussens en plaids zijn de finishing touch van een interieur. Wanneer je op zoek gaat naar dit soort accessoires, let dan op dat je kiest voor 100% gevulde kussens van veren. Kussens gemaakt van wol of katoen zijn de beste keuze als we kijken naar een duurzaam interieur. Op www.xenos.nl bestel je de mooiste kussens gemakkelijk online!

Upcycling of recycling?

Wist je dat upcycling en recycling niet helemaal hetzelfde zijn? Recyclen is het proces waarbij een product dat als afval wordt gezien, (deels) gebruikt wordt om een nieuw product te maken. Bij upcycling werkt dit anders. Hier worden van bestaande materialen nieuwe meubels of accessoires gemaakt, waarbij de kwaliteit van het materiaal niet verminderd wordt. Een goed voorbeeld hiervan is dat er uit oude gebouwen/ kastelen voorzichtig oud hout wordt verzameld om hier bijvoorbeeld prachtige tafels van te maken.

Wist je dat Xenos ook duurzame accessoires voor in huis heeft? Ga snel naar https://www.xenos.nl/ en bekijk het hele assortiment.