Trapleuningen zijn er in tal van verschillende soorten, maten en gemaakt van diverse materialen. Het maakt het soms best lastig om een keuze te maken, wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe trapleuning. Kies je voor een model van metaal, van kunststof of toch van hout? Bovenal biedt een trapleuning je de benodigde stabiliteit, wanneer je bij de trap omhoog beweegt. Het helpt je te voorkomen dat je onderweg uitglijdt. 

De meeste trapleuningen kun je heel eenvoudig zelf monteren. Zo heb je hier de hulp van een klusbedrijf niet voor nodig, wat een leuke besparing op kan leveren!

Tip 1: zoek een materiaal bij jouw stijl

Hout geeft de trapleuning een warme uitstraling! Het past echter minder goed bij een metalen trap in huis. Andersom is een metalen trapleuning niet altijd even mooi bij een klassieke houten trap. Reden genoeg om naar een materiaalsoort te zoeken, welke past bij de stijl van je trap in huis.

Tip 2: kijk naar mogelijkheden om de leuning af te werken

Het gekozen materiaal van de trapleuning speelt ook een rol bij de wijze waarop je deze af kunt werken. Een metalen trapleuning is erg lastig af te werken. Daar waar dit bij een houten leuning relatief eenvoudig is. Je kunt een houten trapleuning in de gewenste kleur verven, je kunt deze zelf op maat zagen als de trapleuning te groot blijkt te zijn, enzovoorts.

Tip 3: zoek naar geschikt montagemateriaal

Wanneer je voor een bepaald model trapleuning gekozen hebt, is het raadzaam om te kijken of hier het benodigde montagemateriaal bij wordt geleverd. Een houten trapleuning kun je bijvoorbeeld aan speciale leuninghouders vastschroeven. In het geval van een model van kunststof of metaal kun je deze door ringen steken, enzovoorts. Het is niet standaard zo, dat het montagemateriaal met de trapleuning wordt meegeleverd.

Direct een nieuwe trapleuning kopen? Bij Houtcompleet.nl hebben ze een uitgebreid assortiment trapleuningen van topkwaliteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *