Warm weer en hoe je tijdens warm weer tuiniert

Het hebben van een basiskennis van wat de oorzaken van warme temperaturen kan ons helpen tijdens het formuleren van ideeën en reacties op warmere klimaten wanneer ze zich presenteren. Na onderzoek wat de oorzaak is van warme temperaturen en hoe je je tuin kan ondersteunen met bijvoorbeeld terrasoverkappingen in die warme tijden. In dit artikel vindt je veel informatie over bovenstaande onderwerpen en hopelijk kan je hiermee aan de slag met je tuin in de zomer, zonder dat je werk geen vruchten afwerpt.

Begrijp de oorzaken van warm weer om de klus te klaren 

Temperatuursomstandigheden zijn direct gerelateerd aan hoe de as van de aarde kantelt. Wanneer de zomer ronddraait, wordt de as van de Aarde gekanteld tot een punt waar zonnestralen de planeet raken onder een steile hoek, die meer energie richt op specifieke gebieden.  

Naast het ervaren van krachtige zonnestralen, zijn de zomerdagen langer, die temperaturen veroorzaken pieken die gemiddeld hoger zijn dan gewoonlijk. Tijdens de wintermaanden, zijn de temperaturen lager als gevolg van kortere dagen met een ondiepe zonnestraal hoek die minder gericht is.  

De specifieke temperaturen die u ervaart tijdens het tuinieren in de zomermaanden zijn nauw verwant aan waar je woont. Omdat je weet wat je te wachten staat tijdens het tuinieren bij warm weer, is het essentieel om planten te nemen die gedijen in de hitte. 

Kies de juiste planten die groeien bij warm weer 

Hitte tolerante planten zijn de naam van het spel als het gaat om tuinieren bij warm weer. Sommige planten hebben de neiging om te verwelken en verwelken bij blootstelling aan warme temperaturen. 

Twee van de meest duurzame zomergroenten zijn tomaten en paprika’s. Wanneer die occasionele zomer hittegolf toeslaat, kunt u erop vertrouwen dat tomaten en paprika’s niet alleen zullen overleven, ze zullen gedijen. 

Bron: https://www.vanvanee.nl/