In de huidige huizenmarkt is het belangrijk om precies te weten hoe een hypotheek in elkaar zit en wat je daar allemaal voor moet doen. Veel mensen gaan hier mee de fout in en daarom duurt het voor sommige o zo lang om een huis te kopen. Als jij je ook afvraagt: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Dan is dit artikel misschien wel wat voor jou. Bij https://www.hypotheek24.nl/ kan je precies nagaan hoeveel hypotheek je kan krijgen. Maar dit zijn alvast de dingen die jij moet weten om de beste hypotheek te krijgen.

Je baan

Wanneer je een hypotheek wilt om een huis te komen is je baan erg belangrijk. Meeste geldschieters vragen namelijk naar een werkgevers verklaring, waarin staat dat je een vast contract hebt of deze later krijgt. Hiermee kan een geldschieter namelijk achterhalen of jij de hypotheek in de toekomst kan betalen. Daarnaast kan je met een fulltime baan meer hypotheek krijgen dan met een parttime baan. Wil je bijvoorbeeld een huis in de randstad kopen? Dan is een parttime baan meestal niet genoeg om de kosten van een hypotheek te dragen.

Eigen geld

Voor velen is het nu ook belangrijk om een groot bedrag aan eigen geld apart te hebben. Voorheen was het mogelijk om een maximaal bedrag voor je hypotheek te lenen om zo ook andere kosten rondom het kopen van een huis te betalen. Denk hierbij aan een hypotheekadviseur, een makelaar, de notaris kosten en de aankoopbelasting. Dit is echter niet meer mogelijk en daarom is het belangrijk om eigen geld te hebben. Met je eigen geld toon je namelijk aan dat je ook in staat bent om de rest van de kosten rondom je hypotheek en het kopen van je huis te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *