Wat te doen tegen Corona verveling!

Daar sta je dan met je handen in het deeg. Dit is alweer de zoveelste taart die je aan het bakken bent deze week. Een appeltaart, een cheesecake, bananenbrood en nu dan maar een suikervrije appelcake. Het wordt wel steeds gezonden, want ja, anders groei je al helemaal dicht. Die leuke broek die je de vorige zomer hebt gekocht kom je nog net in. Na het bakfestijn dan maar weer liggen op de bank. Een serietje kijken en als een bezetene jouw Social Media doorbladeren. Inmiddels begint dat wel een beetje te vervelen, maar ja je moet toch ergens je inspiratie vandaan halen in deze tijd?

Herken jij jezelf in het bovenstaande? Dan ben jij vast aan iets toe wat jouw verveling tegen kan gaan. Allereerst moet je weten dat er niks mis is met een beetje verveling. Zo kun jij jouw gedachten lekker hun gang laten gaan totdat ze uitgeraasd zijn en kun je uiteindelijk weer tot meer en nieuwe ideeën komen. Ben je dat vervelen toch echt een beetje zat geworden? Dan hebben wij een paar aanraders om de dag toch een beetje door te komen.

Knutselen

Het klinkt vrij cliché en misschien een tikkeltje kinderachting, maar als je het eenmaal doet raak je er helemaal aan verknocht. Knutselen. Dan bedoelen we natuurlijk niet de kinderachtige versie van Play-Doh kleien en hoedjes van papier vouwen. Nee we denken meer aan waterverfen, inspirerende moodboards maken en kaartjes maken die je naar iemand kunt sturen. Door te waterverfen kun jij al je creativiteit uitten en wellicht een mooie poster maken voor aan je muur. Anders kun je er mooie foto’s van maken en anderen inspireren door middel van Instagram of Pinterest. Wil jij vooral eigenlijk jezelf inspireren en motiveren om iets te doen? Maak een moodboard met jouw goals voor 2020. Dit werkt oprecht heel erg goed, al is het alleen maar tegen de verveling. Verder kun je ook kaartjes maken voor anderen. Dan heb jij een leuke bezigheid en maak je tegelijkertijd anderen ook nog eens heel erg blij. Zo weten ze dat er aan ze gedacht wordt en hebben ze ook een leuke onderbreking zo op de middag (de post wordt meestal tussen 14.00-18.00 bezorgd).

Vergeten huishoudelijke taken

Neem je huis eens onder de loep en begin aan iets wat je normaal gesproken echt niet kunt doen en/of vergeet om te doen. Wat dacht je van een monteur bellen voor cv-ketel onderhoudt? Wellicht is jouw ketel in geen 2 jaar meer gecontroleerd. Dit is wel erg belangrijk om te doen, want zo voorkom jij dat je onder een koude douche komt te staan of dat je (nog veel erger) te maken krijgt met een koolstofmonoxide lek. Super gevaarlijk en vooral niet nodig! Daarbuiten kun je flink besparen op je stookkosten en grotere onderhoudskosten als jouw cv-ketel regelmatig onderhouden wordt. Zo blijven de onderdelen heel en heb je niet ineens een grote uitgave. Ben je toe aan een nieuwe? Geen zorgen. De kosten van de ketel haal je er zo weer uit! Daarbuiten rekenen de meeste monteurs (bijvoorbeeld van Feensta) geen cv installatie kosten. Andere klusjes rondom je huis zijn bijvoorbeeld het schoonmaken van kozijnen, de groene aanslag op je tuintegels aanpakken, muren opnieuw witten en de koelkast van binnen en buiten reinigen.