Er is tegenwoordig zoveel keuze in alles dat je vaak duizelend de winkel uitloopt. Want wat voor tafel past nou bij jou? En hoe zorg je dat het past bij de woonkamer of eetkamer? Hieronder ga ik wat tips geven voor de keuze maken van een eettafel. En als je alles hebt gelezen kun je even kijken bij MisterTafel voor prijzen en assortiment. Dan weet je waar je aan toe bent. Je kan natuurlijk ook online of in tijdschriften wat inspiratie op doen.

De vorm

De vorm is het eerste waar je naar moet kijken, en het belangrijkste. Je kan kiezen voor rond of ovaal. Het voordeel is dat je dan allemaal naar elkaar toe kijkt. Het zorgt voor een gezellige sfeer, en gelijkheid. Het is niet voor niks dat koning Arthur koos voor een ronde tafel. Het enige is dat het vaak lastig in een ruimte past. En je moet goed nadenken over de indeling. Meestal is dat bij rechthoekige of vierkante tafels makkelijker. Aangezien de meeste ruimtes ook vierkant of rechthoekig zijn.

De stof

De stof van de tafel maakt ook veel uit. Ga je liever voor metaal of toch hout? Ga je toch een ovale eettafel kopen? Dan moet je nu nog nadenken over wat voor hout of plastic of metaal dat moet worden. Misschien wil je wel een glazen tafel. Een houten tafel brengt meer warmte in een ruimte. Terwijl metaal zorgt voor een stevige uitstraling. Kunststof is weer goed voor kinderen die veel knoeien. Een glazen tafel is makkelijk te onderhouden en is helder en neutraal, past dus wel overal bij. Maar je hebt ook nadelen. Zoals dat hout veel onderhoud nodig kan hebben. Dat metaal kan gaan roesten en dat glazen tafels met kinderen wat gevaarlijk kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *